Resistències performatives

Resistències Performatives neix amb la voluntat d’apropar la performance art a l’entorn educatiu i consta de dues parts: un taller formatiu i una mostra pública d’obres de performance art.

El taller formatiu ofereix a l’alumnat conèixer i experimentar la performance art utilitzant el cos com a eina de treball indivisible de l’individu i com a eix central de totes les investigacions que es desenvolupen al llarg de taller. Es fa especial èmfasi en el procés de creació i s’ofereixen els recursos necessaris perquè l’alumnat desenvolupi amb autonomia creativa seves pròpies peces de performance, de manera crítica i personal, i en qualsevol dels mitjans i formats disponibles.

La mostra de performance és una oportunitat de què disposa l’alumnat per presentar a al públic una peça de performance en viu i en la qual poder mostrar les destreses adquirides durant el taller. També es presenten altres obres realitzades durant el taller com ara peces de foto performance, vídeo performance, materials del procés creatiu, etc.

Convocatòria:

2020-2021

Conceptes clau:

performance art, art d’acció, art conceptual, cos, autoconeixement, activisme, experimentació.

Nivell educatiu:

Batxillerat

Títol projecte:

Resistències performatives

Artista/es:

Mestre/a:

Carmen Luz Gaona Urdiales

Nom del centre:

IES Gabriel Miró

Població:

Oriola, Alacant